>>> Rescue Cursus

De vervolg cursus na de Openwater en de Advanced opleiding.
Met de Openwater en de Advanced cursus heeft u duikervaring kunnen opdoen in verschillende omstandigheden. U bent voornamelijk met u zelf en met de duikomgeving bezig geweest. In deze cursus gaat u leren hoe u naar andere duikers kunt kijken en hoe u vervelende situaties bij u zelf en bij andere duikers kunt voorkomen en verhelpen. Deze cursus is dus niet bestemd voor mensen die graag hun duikervaring nog eens uit willen breiden.

Cursus inhoud:
De cursus bestaat uit een vijftal theorie lessen die zullen worden afgesloten met een theoretisch examen. Verder gaan we een 6 tal keer het buitenwater in alwaar we d.m.v. verschillende oefeningen ons voorbereiden op een tweetal scenario's. Hierin zullen we twee echte noodsituaties gaan simuleren. De oefeningen bestaan o.a. uit het zoeken van een vermiste duiker, het omhoog halen van deze duiker, beademing van duiker in het water, vervoer van duiker en verwijdering van materiaal in het water. Bij de scenario's zullen omstanders uitgenodigd worden om zodoende de simulatie zo echt als mogelijk te laten zijn.

Bij de cursus inbegrepen:

  • 5 Theorie presentaties en een examen.
  • Scuba tune-up om vaardigheden van vorige cursussen op te frissen.
  • 6 Buitenwater oefenduiken meestal in Galderse Meren.
  • 2 Scenario's waarbij 2 verschillende ongevallen worden behandeld.
  • Huur van benodigd extra materiaal.
  • Koffie en frisdrank tijdens de buitenwater oefeningen
  • En veel plezier.

Niet bij de cursus inbegrepen:
Alleen de boterham tijdens de buitenwater duiken en kosten van heen en weer rijden zijn voor eigen rekening. Uiteraard dient men ook zelf te zorgen voor een volledige uitrusting. Ook de flesvullingen zijn voor eigen rekening. Het is wel mogelijk uitrustings-stukken te huren tijdens deze cursus. Ook is het voor deelname aan deze cursus verplicht in het bezit te zijn van een geldig reanimatie of medic first aid brevet. Deze cursussen kunnen via Danny's Duikservice voor u aangevraagd worden.

Extra mogelijkheden:
Danny's duikservice & Opleidingen heeft als één van de enige duikscholen in Nederland de mogelijkheid deel te nemen aan het Rescue TuneUp programma. Dit programma is speciaal bedoeld voor reeds gebrevetteerde rescue duikers die net als bij EHBO en Reanimatie cursussen hun vaardigheden op peil willen houden. In deze cursus komen dus alle oefeningen weer aanbod uit de rescue cursus en deze oefeningen zullen weer net als bij de rescue cursus in één scenario verborgen zitten. Het is een 1 daagse cursus waarbij cursisten en uitgenodigde omstanders voorzien worden van de nodige drankjes en hapjes.

Cursus data en tijden:
Deze cursus wordt alleen bij voldoende aanmeldingen (minimaal 2) gegeven. De cursusdagen zijn voornamelijk in het weekend. Bij uitzondering wordt er ook wel door de week s'avonds gedoken.

Prijzen:
De Rescue cursus prijs is Euro 299,-

Wenst u zich aan te melden of meer informatie aan te vragen dan beschikbaar op deze pagina, klik dan op hiernaast staande envelopje. Voor foto's die tijdens deze cursus gemaakt zijn verwijs ik u naar het fotoalbum op deze site.