>>> Open Water Cursus

De cursus om mee te beginnen.
Beslist u na de introductieduik uw ervaring uit te breiden en uw eerste wereldwijd erkende brevet te gaan halen, dan is dit de cursus voor u. Ook voor die mensen die zonder de ervaring van de introductieduik, zeker weten dat zij willen gaan sportduiken, is ook dit, voor hen de cursus om mee te beginnen.
Het doel van deze opleiding is u op te leiden tot een niveau, waarop u uw eigen duiken kunt plannen en samen met een buddy kunt uitvoeren, in gelijkwaardige omstandigheden als waarin u bent opgeleid en tot een maximale diepte van 18 meter.

Cursus inhoud:
De cursus bestaat uit een vijftal theorie modules die zullen worden afgesloten met een theoretisch examen. Verder gaat u minimaal 5 maal het zwembad in, waarin in vijf modules verschillende oefeningen worden aangeleerd en afgenomen. Na deze theorie en praktijk lessen gaan we nog minimaal vier echte buitenwater duiken maken. Deze buitenwaterduiken gaan we doen in een plaatselijke zoetwaterplas waar veel vis te zien is en/of in één van Nederlands mooiste duikwateren, de Grevelingen.
Voor onderwater foto's van deze duikstekken verwijs ik u naar ons fotoalbum op deze site.

Bij de cursus inbegrepen:

  • Individuele begeleiding, door maximaal 2 cursisten per cursus.
  • 3 Maanden lidmaatschap van de duikvereniging "The Seaturtles"
  • 5 Theorie modules (zelf studie), 5 Zwembad lessen, 4 Buitenwater duiken
  • Open Water Diver Manual met Recreatie Duik Planner.
  • Logboek met ruimte voor 30 duikervaringen.
  • Huur van alle uitrustingsstukken inclusief alle flesvullingen.
  • En veel duikplezier.

Niet bij de cursus inbegrepen:
U dient zelf zorg te dragen voor een medische keuring. Danny's Duikservice adviseert de cursisten gebruik te maken van een door de school standaard gebruikte sport arts waar deze keuring +/- 20,- Euro kost. Verder zijn alleen de boterham tijdens de buitenwater duiken en kosten van heen en weer rijden voor eigen rekening. En uiteraard een zwembroek/badpak en een handdoek zijn ook handige dingen om zelf mee te nemen.

Buitenwater duiken in buitenland:
Deze cursus is ook in verschillende delen te uit te voeren. Zo zou u uw zwembadwater sessies en uw theorie in Nederland kunnen halen en uw buitenwater lessen kunnen afronden in het buitenland. Een cursus in deze vorm noemen we een "Referal open water cursus". U krijgt na het afronden van elk onderdeel, officiële formulieren mee waarmee u wereldwijd bij elke PADI school uw cursus kunt afronden.

Cursus data en tijden:
Zowel de Openwater cursus als de referal cursus wordt elke maand gegeven. De cursusdagen zijn standaard op woensdagavond voor de zwembad en theorie sessies en twee weekend dagen voor de buitenwater sessies. Alleen bij uitzondering wordt van deze dagen afgeweken. Voor de zwembad sessie gaan we naar het lokale zembad te arkendonk in Oosterhout.

Prijzen:

  • De Openwater cursus prijs is Euro 475,-
  • De Referal cursus prijs is Euro 275,-

Wenst u zich aan te melden of meer informatie aan te vragen dan beschikbaar op deze pagina, klik dan op hiernaast staande envelopje of bel met 06-51271014. Voor foto's die tijdens deze cursus gemaakt zijn verwijs ik u naar het fotoalbum op deze site.