>>> Discover Local Diving

Heeft u nog nooit in Nederland gedoken?
Vele Nederlanders behalen hun brevet in het buitenland. Toch heeft Nederland ook veel te bieden. Zeker de Zeeuwse wateren zijn duikstekken die u als duiker gezien moet hebben. Grevelingen en de Oosterschelde zijn duikstekken waar alle vissen uit de Noordzee voorkomen. Zo vinden we in deze wateren op bepaalde tijdstippen van het jaar inktvissen (sepias), veel kreeft van groot tot klein, vele soorten anemonen en nog veel en veel meer. Het fotoalbum op deze site geeft u een indruk van wat er zoal te zien is hier in Nederland. Als u als duiker deze wateren eens wenst te ontdekken dan kan dat onder professionele begeleiding via dit programma. Zeker omdat de wetgeving als mede de onderwater omgeving sterk verschilt van wat je in het buitenland aantreft, is het verstandig om uw eerste duik in Nederland onder goede begeleiding uit te voeren.


Cursus inhoud:
Deze cursus bestaat uit twee duiken op twee verschillende duikstekken in de Zeeuwse wateren. De duikstekken hangen af van uw wensen, ervaring en van de mogelijke drukte op de duikstekken. Voor de duik ontvangt u een briefing over de duikstek en de duikstekken in de buurt van de duikstek. Ook uitleg over duiken in Nederland en belangrijke wetenswaardigheden worden met u doorgenomen. Na afloop worden de duiken geŽvalueerd onder het genot van een drankje.

Bij de cursus inbegrepen:

  • 2 Buitenwater duiken.
  • Briefingen en uitleg over duiken in Nederland.
  • Veel duik plezier, goed zicht, gegarandeerd kreeft, anemonen e.a.

Niet bij de cursus inbegrepen:
Alleen de boterham tijdens de buitenwater duiken en kosten van heen en weer rijden zijn voor eigen rekening. Uiteraard dient men ook zelf te zorgen voor een volledige uitrusting. Ook de flesvullingen zijn voor eigen rekening. Het is wel mogelijk uitrustingsstukken te huren tijdens deze cursus.

Extra mogelijkheden:
Uiteraard is het mogelijk de twee duiken uit te breiden met meerdere duiken. Dit natuurlijk in overleg met uw instructeur of divemaster.

Cursus data en tijden:
Deze cursus wordt alleen bij voldoende aanmeldingen (minimaal 2) gegeven. De cursusdagen zijn voornamelijk in het weekend. Bij uitzondering wordt er ook wel door de week s'avonds gedoken.

Prijzen:
De Discover Localdiving cursusprijs is Euro 50,-.

Wenst u zich aan te melden of meer informatie aan te vragen dan beschikbaar op deze pagina, klik dan op hiernaast staande envelopje. Voor foto's van het Nederlands onderwater leven verwijs ik u naar het fotoalbum op deze site.