>>> Advanced Openwater Cursus

De vervolg cursus na de Openwater opleiding.
Als u de Openwater cursus met succes heeft afgerond zou u kunnen overwegen om de vervolg cursus er meteen achteraan te plakken. Wij adviseren echter eerst eens een paar ervaringsduiken te maken met het Openwater brevet. Pas als u met het Openwater brevet u zelf als een vis in het water voelt, kunt u optimaal genieten van deze vervolg cursus. Het doel van deze cursus is u op te leiden tot een niveau, waarop u uw eigen duiken kunt plannen en samen met een buddy kunt uitvoeren, in gelijkwaardige omstandigheden als waarin u bent opgeleid en tot een maximale diepte van 30 meter. Deze cursus verschilt ten opzichte van de openwater cursus in de woorden "gelijkwaarde omstandigheden als waarin u bent opgeleid". Deze omstandigheden zullen namelijk zeer verschillend van aard zijn. Zo gaan we o.a. stromingsduiken, nachtduiken en diepe duiken maken.

Cursus inhoud:
Deze cursus bestaat uit een 6 tal duiken. Het grootste deel van deze duiken gaan we maken in de Oosterschelde. Zo bouwen we ervaring op met het duiken in stromend water. De eerste twee duiken zullen echter in een lokale zoet waterplas gehouden worden. Deze duiken zijn bedoelt u ervaring bij te brengen in de onderwater navigatie. Na deze twee navigatieduiken gaan we in willekeurige volgorde een nachtduik, diepe duik, stromingsduik en getijdenduik maken. Vaak gaan we hiervoor gezellig een weekendje kamperen ergens in het Zeeuwse. De theorie achter deze ervaringsduiken zal vlak voor de duik met de cursisten doorgenomen worden.

Bij de cursus inbegrepen:

  • Individuele begeleiding tijdens de diepe duik en nachtduik.
  • Begeleiding van divemaster tijdens overige duiken.
  • Eťn scuba tune-up duik voor herhaling van Openwater oefeningen.
  • Advanced Openwater Diver Manual met Advanced navigatie slide.
  • Uitgebreide navigatieduik i.p.v. 1 duik, 2 duiken.
  • Getijden tabel Oosteschelde.
  • Huur van o.a. decoballon e.a materiaal.
  • En veel duikplezier.

Niet bij de cursus inbegrepen:
Alleen de boterham tijdens de buitenwater duiken en kosten van heen en weer rijden zijn voor eigen rekening. Uiteraard dient men ook zelf te zorgen voor een volledige uitrusting incl. onderwater lamp. Ook de flesvullingen zijn voor eigen rekening. Het is wel mogelijk uitrusting stukken te huren tijdens deze cursus. Uiteraard dient u in het bezit te zijn van een geldige medische keuring.

Extra mogelijkheden:
Deze cursus is ook in verschillende delen te uit te voeren. Zo zou u de navigatieduiken in Nederland kunnen halen en de rest van de duiken in het buitenland kunnen afronden. Een cursus in deze vorm noemen we een "referal advanced cursus". U krijgt na het afronden van elk onderdeel, officiŽle formulieren mee waarmee u wereldwijd bij elke PADI school uw cursus kunt afronden.

Cursus data en tijden:
Deze cursus wordt alleen bij voldoende aanmeldingen (minimaal 2) gegeven. De cursus dagen zijn voornamelijk in het weekend. Bij uitzondering wordt er ook wel door de week s'avonds gedoken.

Prijzen:
De Advanced cursusprijs is Euro 275,-

Wenst u zich aan te melden of meer informatie aan te vragen dan beschikbaar op deze pagina, klik dan op hiernaast staande envelopje. Voor foto's die tijdens deze cursus gemaakt zijn verwijs ik u naar het fotoalbum op deze site.